Kategori: Seriöst skrivande

Jag frilansar som lokal-reporter och fotograf inom en tidning på Mittmedia Förvaltnings AB. Ett tips för er som brukar ha svårt att koncentrera er när ni ex. skriver uppsatser eller för er som frilansar - Sätt er och skriv på redaktionen, ett café eller på någon plats förutom hemma!

Jag är en sån person som alltid kommer på 53 andra saker att göra när jag är hemma, sätter man sig och pluggar/jobbar/skriver någonstans än där man bor så har man liksom inget annat val än att göra det man ska.
 
För någon dag sedan så passade jag på att åka ner till redaktionen och sätta mig och skriva, samt passa på att göra några enkäter. 
 
Någon mer än jag som har svårt att koncentrera mig när man sitter hemma?
 

Kategori: Seriöst skrivande

Jag vet inte. Men jag har alltid haft någon dille på dialekter! Trots att jag tycker min egna dialekt är..ful?
Innan jag dör så ska jag förhoppningsvis försöka lära mig minst 5 olika dialekter flytande, alltså man ska inte höra att jag imiterar. Jag brukar faktiskt prata göteborgska när jag ska prata tydligt, varför vet jag inte. Haha.
Kan du imitera någon dialekt så det låter verkligt? 

De dialekter jag skulle vilja lära mig bättre är göteborgska, värmländska, skånska, dalmål och småländska!
 
Exempel så skulle jag vilja lära mig den skånskan som Keijo på bilden (han spelar bland annat Glada Laxen/Tomtenissen i Mysteriet på Greveholm) pratar.
(Det första, saker jag vill göra innan jag dör inlägget finner du HÄR)

Kategori: Seriöst skrivande

När jag var 6-7 år så gjorde jag min hälsokontroll hos skolsköterskan. Jag fick höra att jag var för stor/tjock och måste äta mindre. Jag förstår att hon inte ville att jag skulle bli överviktig. Jag förstår det.  Men det jag inte förstår, det är att hon uppmanar B A R N om deras vikt, hur mycket de bör väga, att det är dags att börja äta mindre och "försöka ta fler promenader". Det är som att hon uppmande mig att banta.
 
Jag var en totalt oförståndig och övernyfiken människa när jag var 6-7 år som ville upptäcka resten av livet. Istället fick jag börja upptäckandet med att banta aka äta mindre och ta fler promenader som hon så fint uppmanade mig till att göra. 
 
Detta gnager fortfarande i huvudet. Jag fick kroppsidealsfrågan inmatat i skallen alldeles för tidigt. När man är 6-7 år borde man inte behöva oroa sig över vikt och se ut som en barbiedocka. När man är 6-7 år så ska man vara barn.Jag tror att ju tidigare man blir inmatad med kroppsideal, ju lättare har man att utveckla ätstörning. 
 
Jag har aldrig varit särskilt utséendefixerad, men viktfixeringen från när jag var liten sitter fortfarande kvar i huvudet, trots att jag inte var jättejättestor när jag var mindre, så kände jag ändå det som någonslags skam. Jag skämdes och gjorde som skolsköterskan sa, jag hade ju inget val. "Jag var ju tvungen att vara smal för att passa in i kroppsidealet".
 
Idag ligger mitt BMI på undervikt.
 
(En otroligt pinsam och gammal bild på mig som jag förmodligen kommer ångra..)
 

Kategori: Seriöst skrivande

Jag tänkte försöka påbörja en "Saker jag vill göra innan jag dör lista", istället för att kasta ut en lista med 100 saker som ingen orkar läsa igenom - så tänkte jag försöka lägga upp en grej varje dag.

Här är första: #1 Jobba på SvT.
Jag har tidigare bara gjort en kortare praktik på Sveriges Television. Det är nog en av de roligaste arbetsplatserna jag har varit på! Att få jobb på SvT är nog en av de högsta drömmarna jag har rent yrkesmässigt.


 
 

Kategori: Seriöst skrivande

Jag tänkte bjussa på några bilder ur arkivet då och då. 
Här kommer några bilder, vilken är din favorit?
 
 
 
 
 
 

Kategori: Seriöst skrivande

Jag har haft galet många bloggar. Med både pinsamt innehåll och pinsamt namn.
En av de svåraste sakerna jag tycker med att starta blogg är att komma på ett bra bloggnamn!
Jag minns själv inte hur jag kom på mitt bloggnamn, jag ville ha något hyfsat kort och enkelt.

Jag tänkte iallafall ge några tips på vad man INTE bör ha i sitt bloggnamn:
 
1. Något i stil med "www.ooooooolivias.blogg.se" - Alltså, ingen kommer komma ihåg hur många oooo du har i ditt bloggnamn. 
2. Något som härmar någon annans, exempelvis så ser det bara fult ut om du väljer ett bloggnamn som liknar någon större bloggares, ex: blondinbellas, kensa, f0ki. 
3. Inget långt namn, det blir svårt att komma ihåg. Exempelvis: jagalskarmakaronerochchoklad.blogg.se
 
Det man bör ha i ett bloggnamn enligt mig är: något kort som är lätt att komma ihåg. Då det faktiskt har hänt att jag har glömt bort mitt egna bloggnamn..
 
Hur kom du på ditt bloggnamn?

 
 

Kategori: Seriöst skrivande

Glad påsk! Idag är dagen då alla barn tror på påskharen. Idag finns det människor som inte får ett påskägg.
 
Jag har tänkt på det, när det är jul så får vi julklappar, när det är påsk får vi påskägg, när vi fyller år får vi presenter och så vidare. Men detta är inte läget för alla, alla blir inte uppvaktade på de sätt som vi är vana vid. Det är något man oftast glömmer bort när man är den personen som alltid får sakerna enligt traditionerna. 

Särskilt idag när det är påskafton, då är vi vana vid att alla får ett påskägg, oftast fyllt med godis och ibland någon sak. Men ändå finns det folk som klagar på att de inte fick det eller det, sånna saker gör mig förbannad. När det är jul så ser jag alltid en eller annan som klagar på att de inte fick den superdyra datorn för 8000 (trots att de fick en billigare variant för 4000), att de inte fick något roligare i påskägget än bara godis, att de inte fick presenten de ville ha.  
 
Det gör mig otroligt förbannad, sluta klaga på vad du fick eller inte fick, var tacksam för att du ens fick något!
Det finns de som inte får något alls. Kanske för att dennes föräldrar kämpar ihop pengar för att de överhuvudtaget ska få mat på bordet. 
 
Så ni som klagar på vad ni får eller inte fick, tänk på att det finns människor som inte ens får något. 
 
 
 

Kategori: Seriöst skrivande

En skåning + humor + en kass film = SÅ KUL?? 
Ja, hans recensioner är långa, MEN SÅ JÄKLA ROLIGA??
Min bästa vän och jag brukar kolla på detta när vi...inte har något liv (det vill säga jämt??): 
 

Kategori: Seriöst skrivande

I December förra året var jag i Polen och först idag börjar jag föra över bilderna..
Jag tänkte berätta mer om resan och visa fler bilder senare.
 
Har du varit i Polen?
 
 
 
 
 

Kategori: Seriöst skrivande

Bildtext: Uppsmilade och fortfarande pigga människor på midsommardagen 2013. Anteckna detta någon?


... Jag är somsagt fortfarande en värdelös bloggerska. Men bloggidéer håller jag fortfarande på att luska fram. 

Ni får hålla ut än så länge och jag är fortfarande öppen för era åsikter pm vad ni vill se här i bloggen. 

Men medans bloggen fortfarande ekar tom av roliga inlägg så kan jag lika gärna fylla ut med kassa bilder tagna direkt ur kamerarullen på mobilen!! Snällt va?

Kategori: Seriöst skrivande

ALLA TRÄNAR UTOM JAG!! Haha det känns så, även med tanke på hur många träningsbloggar det finns i cyberspace! Galet många. Men appråpå hälsa, en sak som ställer till det för många är sötsug. Den som aldrig har varit sötsugen i sitt liv...borde ha tappat sina smaklökar eller något? 
Jag tänkte i vilket fall kasta ur mig ett tips på hur man kan bota en liten del av sötsuget, drick ett glas vatten! Mvh hon som äter för mycket socker och borde klassas som soffpotatis.
 
 

Kategori: Seriöst skrivande

...Kan vi inte bara komma överrens om att jag har utvecklas som bloggare och hur pinsamt det är att läsa igenom gamla bloggar? Jag sitter och snor bloggmaterial och ämnen till denna blogg från mina gamla bloggar och inser först nu att det inte finns så mycket att sno... 
 
Men medans jag försöker hitta nya bloggämnen, vad vill DU läsa om?
 
Iallafall, varsågoda -  2 (pinsamma) gamla inlägg från en av mina första bloggar ... 
 
 

Kategori: Seriöst skrivande

Enligt mig så ska en bra blogg innehålla varierade ämnen. (Oj, för det är ju jag proffs på.. haha skoja).
Den får gärna ha lite humor och lagom mycket bilder. Det jag stör mig på hos vissa bloggar är när texten antingen har något jobbigt typsnitt (läs: skrivstil) eller har jobbiga färger, snälla ni som har vit bakgrund och gul text, B Y T.
 
Och för den delen, ingen bryr sig om ditt inlägg innehåller typ detta:
 
"Hej idag har jag inte gjort något xd. 
Hej då" 
 
Ingen bryr sig, okej? (Detdär var halva min dag!?)
 
 
 
Vad tycker du en blogg bör innehålla?

Kategori: Seriöst skrivande

HEJ! Jag hade en to-do lista för dagen. Det enda jag hållt: BÖRJA BLOGGA IGEN!
*Ingen jublar*
 
NÄÄ SKOJA, är det ens någon som läser detta? Komentera gärna med ett livstecken eller något.