Frilansande stillbildsfotograf & Reporter. Praktiserar framöver inom TV Produktion. Texten&Bloggen är under uppdatering. Bloggen är privat och åsikterna är mina.
Mitt CV hittar du HÄR
Bloggen är under konstruktion. Workolivia@hotmail.com Startsida
Är det fel på mig?
Jag var en i Sommarkrysset produktionen.
____________________________________________________________________________________________
Jag var så jävla lycklig att jag kände att jag äntligen var på banan. I den bransch jag ville vara i. Jag började praktiken i Torsdags och på lördagen var det pass på för sändning. Jag fick somsagt en mjukstart med enklare och typiska praktikantuppgifter, sånt jag hade räknat med. Fast det roligaste var ändå att ha marathonlopp i publikhavet, glad som en lärka sprang jag runt och delade ut kryssplaner och pennor, svarade på folks frågor, visade gäster sina platser och önskade allt och alla en skitbra kväll. Hann inte ens käka middag så en av fotograferna matade mig med strips medans jag jobbade, appråpå folket. Jag har träffat otroligt många nya människor. Till största delen människor jag inte känner, men som jag tror jag skulle kunna öppna mig som person inför. 
 
Det har varit en väldig variation på folk. Både publik, vakter och produktionsfolk stannade mig för att berömma mig, high fivea eller berömma mig för att jag var så jäkla glad mot allt och alla, oavsett bemötandet tillbaka. Det var inte många, men några stycken. Det spelar ingen roll för mig hur många som gjorde det egentligen, men jag blev så jäkla lycklig inombords. Jag är inte så van med att folk visar sån uppskattning. Då jag egentligen inte trodde att någon skulle märka av mig överhuvudtaget. 
 
När jag fick veta att det var på Sommarkrysset jag skulle spendera mina lördagar på så vart jag så jäkla lycklig. Jag kunde sluta oroa mig över att inte vara praktiklös över Sommaren. Jag kunde slippa vara orolig över att inte få göra det jag älskar på Sommaren, medieproduktion. Jag kunde släppa ångesten över att tvingas planera jävligt roliga saker varje helg som man måste göra. - Jag fick något att se framemot varje helg.
 
Nu är oron, paniken, rastlösheten och ångesten tillbaka. Idag fick jag ett samtal om att jag inte behövs längre. 
 
Det känns så jävla hårt.  Jag är helt tom i kroppen. Tankarna snurrar ungefär lika fort som en virvelvind. Jag känner mig som ett nervvrak. 
 
Dessa tankar yrar omkring i hjärnan, Är det jag som har gjort något fel? Har jag sagt något konstigt? Har jag varit otrevlig? Har jag tagit för lite plats? Har jag tagit för mycket plats? Har jag varit för seg? Har jag gjort ett dåligt jobb? Har jag stört för mycket? Har jag varit för förvirrad? Pratar jag för mycket? Pratar jag för lite? Passar jag personligen inte in i produktionen?  HUR DUM I HUVUDET ÄR JAG?
 
Baluba Event och Television, TV4, Sommarkrysset, Praktikant. Det var den praktiken jag ville berätta om i framtiden som min allra första riktiga produktion jag jobbat bakom. 
 
Om mina TV Produktionsdrömmar slutar här? Just nu känns det så.
Så jävla tungt. Så jävla tomt. Så jävla hopplöst.
 

Är det fel på mig?


Kommentarer

Alltså what? Och dom hade lovat dig praktik? Har du skrivit nåt kontrakt?! Om inte annat - du måste ta detta vidare och prata med dem. De människorna som berömde dig - gör en namnlista där dem får skriva under! De kan stärka att du ska få vara kvar! Ofta är det ju ledningen som kommer med sådana här beslut och då har inte de som jobbar "on location" något val trots att de trivs jättebra med en person. Dessvärre är det ju så, vilket detta "samtal" säkert beror på, att tv-branschen har låg budget till många av sina produktioner. Men det finns inte anledning för dem att göra såhär när de lovat dig! I den här branschen ska man hjälpas åt. Jag är på din sida Olivia. Tycker inte att man kan behandla en ung, engagerad och villig tjej såhär. Det är precis sådana människor som du mediavärlden behöver. Kram och stå på dig! :)

Visa vilken cool tjej du är! Klart du behövs!

Svar: <3 <3
Olivia

2014-06-25 / 11:03:12
i s a b e l l a w l / http://isabellawl.blo.gg

Svar: Ja, supergott verkligen! Det ligger i varberg :)

2014-06-25 / 15:28:25
Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland / http://yohannafotograferar.blogg.se/

Neeej men ad trist! Men ge inte upp, fortsätt kämpa så kommer du att komma mycket längre och Sommarkrysset kommer att ångra sig ! <3

2014-06-25 / 23:28:26

men åh, sluta inte dina drömmar här. Kämpa på du, kramkramkram ♡

sv: hih tack!
kram ♡

2014-06-30 / 01:57:35

Nej fy fan, det är itne ok, MEN du hittar säkerligen ngt annat, MYCKET bättre än det, och du kmr berätta om det för evigt! SÅ DET SÅ, fortsätt jobba!

puss

2014-07-02 / 11:34:48
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ / http://sessie.se

Men detta låter ju konstigt. Uppenbarligen behövdes ju den där lördagen med tanke på att du hade så mycket att göra att du inte ens hann med att äta. Precis som Matilda skrev här över undrar jag om de hade lovat dig praktik? Har du skrivit nåt kontrakt osv?
Jag är ledsen för din skull att det inte blev som du ville.

Kram

2014-07-03 / 09:20:50
Kristin - Photography / http://kristinphotography.blogg.se

Fy så trist..

2014-07-16 / 08:23:07

sv: åh massa styrkekramar, vänd på steken och visa de att du är grym genom något annat. SÅ de missar något. Ibland får man ta nederlaget som en kämparglöd och bevisa att de en gång gjorde ett stort misstag!

kram♥ ♥

2014-07-16 / 11:39:31

Men så tråkigt, jag beklagar verkligen! Men du hade ni skrivit något kontrakt? Det låter ju helt sjukt att de bara kan ringa och säga att du "inte behövs" lägre. Om du är medlem i journalistförbundet (eller något annat fackförbund) borde du ringa och tala med dem.

Tyvärr är det så att du och jag vill arbeta i en bransch där vissa tror att de kan behandla sina anställda och praktikanter hur som helst. Det är aldrig okej att de behandlar dig på det här sättet. Ge inte upp, förr eller senare kommer du få den där praktikplatsen du vill ha (och senare om du kämpar hårt, även det där jobbet du vill ha)

SV:
Folk kanske inte vet vart Hälsingland ligger men prova säga vart du bor och vet de inte det får du förklara lite, men att bara säga Norrland känns som du själv skriver som lite lathet.

2014-07-16 / 12:40:18
Isabelle - fotograf / http://khiafotografi.se/blogg

Ge inte upp, förmodligen har dem bara mer folk än vad som behövs, de brukar alltid finnas någonting bakom som man kanske inte alls tror att det borde vara.

Fäst tankarna vid den där lördagen som var så himla bra istället ♥

2014-07-16 / 13:17:00

wtf? det där lät asskumt o.O frågade du varför eller på vilket sätt du inte behövs? Känns ju lite korkat att ge ngn praktikplats för att sedan säga att den inte behövs!

Men nu till det viktigaste, bara för att det inte blev som du ville innebär det inte att det är slutet på din dröm. Du måste gå igenom hinder för att kunna nå toppen. Självklart önskar jag att det här problemet som skett fixar sig, men om inte så kan man ju ändå se det positiva i det. Du lär dig att gå emot hindren. För egentligen den bransch du vill komma in på .. den är tuff. Så försök se det som en mjukstart på vad som kan vänta i framtiden.

Svårt att se det positiva då du känner att en dröm har krossats, men jag tror att du under nästa år kommer att se det på ett helt annat sätt. För nu har du fått se en helhetsbild av branschen. Liksom du har fått se det ljusa men även det mörka.

Men som sagt, hoppas iaf det löser sig!<33

2014-07-16 / 14:02:53

Och jag kan tillägga: det är inget fel på dig alls!<3

2014-07-16 / 14:03:30

Vad kul, vad glad jag blir! Tack:)

2014-07-16 / 14:50:25

Får man göra så? Ska inte praktiken vara så länge som det är talat låter underligt. Massa kramar till dig <3

2014-07-16 / 18:25:00

sv: haha okej :P

2014-07-16 / 19:20:33
LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams / http://babustylee.webblogg.se

Åh, är ledsen för din skull! Det är inget fel på dig, jag lovar! Det är tyvärr sånt man får ibland. Jag kände samma sak på en praktikplats för några månader sen som skulle leda till jobb. Jag var överlycklig. Och jag trivdes där. Men sen fick jag höra hur dålig jag var, att ingen skulle vilja anställa mig osv, och jag fick lämna praktikplatsen.

Det fick mig att må så otroligt dåligt. Idag vågar jag inte söka jobb längre, för jag är rädd för att samma sak ska hända. Men jag jobbar på att få tillbaka mitt självförtroende och självkänsla. Och jag hoppas att både du och jag finner något snart! Vi får inte ge upp! Vi klarar det här!

SVar: Tack, men jag har redan hittat en tårta. Men jättesnällt att du frågade, tack!

2014-07-17 / 00:29:01

SV: tack fina du!

puss

2014-07-17 / 17:42:04
Ida Lindborg ♡ / http://photobylove.se/

Usch sånt är inte okej. "att du inte behövs längre". Tro inte att du inte är värd något för det är du, fortsätt jobba för dina drömmar!!♥

Sv: Åhh taaack! Vad roligt, grattis! Jag kom också in! :D ♥

2014-07-18 / 02:04:43
Jonnié Jonsson / http://jonniejonsson.com/

ja man behöver en paus ibland :)

2014-07-18 / 10:28:32
Amanda [SPONTAN] / http://spontan.blogg.se

Alltså nej så tråkigt, men du får inte ge upp!

2014-07-18 / 12:29:29

sv: Ja det var mysigt :D

Okej, ja men jag kan förstå att det är kul! :)

2014-07-18 / 14:15:30

Men gud så oproffsigt utav dem! Tror absolut inte att du gjort något fel men fråga dem så att du får reda på varför! Om dem ens har en anledning till det! Väldigt lågt att bara säga att man inte behövs! Klart att du behövs och att dem behöver mer folk!
Som jag brukar tänka, är det någon som inte behöver mig/bryr sig om mig varför ska jag lägga energi på dem? Du kommer hitta något bättre! :)
Svar: Ja han är så gudomligt gullig! :)
Kram!

2014-07-18 / 23:38:13

duu det löser sig<3 bara att fortsättta, du hamnar där du ska hamna så småningom. have a little faith sistah xx

sv: för orkar inte plugga just nu! hoppas på att komma in nästa år också haha c;

2014-07-19 / 14:49:47

Jag hoppas att det snart känns bättre och att du (om jag får önska å dina vägnar) får en förklaring till beskedet.
Ge inte upp hoppet. Livet kommer bjuda dig på så mycket mer! :)

Svar: Tack för din kommentar.

Kram

2014-07-19 / 20:18:21

sv: på ett cafe :)

2014-07-20 / 21:22:12

Det var den också, hehe :)

allt bra?

2014-07-21 / 00:11:54

Inga fler inlägg? :o

svar: jag vill komma in på mitt förstahandsval, bara det att jag inte kommit in D: e Reserv 15 :'(

2014-07-21 / 02:27:33
Jonnié Jonsson / http://jonniejonsson.com/

japp läser på distans, så här pluggas de hela sommaren

2014-07-21 / 05:45:14
Emma Grann Fotografi / http://emmagrannfotografi.se/

Ge inte upp!!

2014-07-21 / 08:22:37

Sv: hehe :P
Allt bra idag? :)

2014-07-21 / 11:09:24
LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams / http://babustylee.webblogg.se

Svar: Hade bjudit om det fanns något kvar! :D

Jag vet inte varför de tyckte ja var så dålig. Fick höra det efter en vecka... Jag gjorde allt fel och vid fel tidpunkt sa dem, och de bara klagade på mig. Så jag valde att avsluta praktiken.

2014-07-21 / 11:58:29
Emma Broberg / http://emmaex.blogg.se/

åh vad trist, kämpa på fina du!! kram <3

2014-07-21 / 20:45:13

Klart att det inte är något fel på DEJ! Men förstår att allt kan kännas surt när man räknat med något , och ett jobb som man dessutom trivs med :/

sv: Haha lugnt ;)
Åh tack snälla! :D

2014-07-21 / 20:50:17

men har du inget kontrakt ? fan va dåligt från bolaget :S förstår du känner sådär som du beskrev ovan, exakt så känner jag oxo när något sådant där liknande händer... hoppas det löser sej iallafall och nepp - ge aldrig upp dina drömmar :D

jag har inte tagit körkort än ;) men hoppas jag kan svara 30 år ;)

2014-07-21 / 21:10:29

sv: åh tack!

Jag förstår det, att folk ska klanga ner på det man älskar mest tar hårt och de kommer ta en tid innan du kan återkomma och bygga upp från detta. Men en dag kommer detta omvandlas till din drivkraft, tror på dig❤kram❤

2014-07-22 / 00:50:00

sv: <3
läkare!

2014-07-22 / 11:25:37

Tack :)

Åh nej, blev så nedstämd av att höra det :/
Men det var säkert inte ditt fel, för du gjorde ett bra jobb är jag säker på för det lät som det annars hade du inte fått så bra respons av de på plats. Det slutar säkert inte här.

2014-07-22 / 20:06:02

Svar: Åh tack!
Ja då har dm ju verkligen ingen anledning! Så sjukt o-proffsigt så skit i dem!
Kram!

2014-07-22 / 22:59:02

sv: Hur de än må vara så lägg inte energi på det längre, isåfall är du värd bättre ♥

2014-07-24 / 20:28:42
Kristin - Photography / http://kristinphotography.blogg.se

Tack, när du får motgångar gräv inte ner dig bli starkare och låt det ge dig energi att nå dina mål. Hoppas allt löser sug för dig..

2014-07-25 / 09:23:15
Life of Johanna / http://lifeofjohanna.se

Vad tråkigt att du inte behövdes längre :(

2014-07-25 / 12:57:34
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ / http://sessie.se

Hur har det gått för dig? Har du fått jobba mer?

2014-07-29 / 20:48:37

SV: tack så mkt!

puss

2014-08-04 / 22:12:06

hmmm...här kommer en ännu segare kommentar :D det är "hopplöst" på sommaren.
Jag blir ledsen när jag läser vad du skriver men håller med om vad många skrivit här: stå på dig, tro på dig själv och det är absolut inget fel på dig själv. Men du har rätt att veta varför de gjorde som de gjorde tycker jag. Det är klart att du får dig en törn, det skulle vi alla få.
Jag blev ju som sagt mobbad på en arbetsplats och det skulle visa sig efteråt att jag inte var den första som råkat ut för det på just den avdelningen. Orsaken var en svag chef och en inofficiell chef från den avdelning jag var på som styrde hela stället :( sjukt! Jag drev det vidare och fick rätt men jag orkade inte vara kvar.

2014-08-09 / 16:51:22

Äsch vad tråk! Men tur att du slipper dessa förvirrade människor som helt klart inte förstår sig på din potential! ;) De som får ha dig som praktikant ska vara väldigt glada! Det är bara att fortsätta som du gör och försöka på ett nytt ställe, ge inte upp, du klarar det. Lycka till!

2014-08-13 / 19:29:33

styrkekramar! <3

sv: ja jag älskar det, har tre stycken redan! :)

2014-08-16 / 14:31:08
LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams / http://babustylee.webblogg.se

Svar: Det var riktigt gott!

Jo, men nu orkar jag inte bry mig om den praktikplatsen. Nu jobbar jag med ansökningar om att bli volontär utomlands, så jag hoppas jag får blir antagen!

2014-08-16 / 16:17:38
Ida Lindborg ♡ / http://photobylove.se/

Sv: Tack så jättemycket!! :D

2014-08-16 / 21:01:30

sv: javisst e dom :D

2014-08-17 / 11:36:11

sv: tack!!

Tycker bara de är tragiskt att vuxna människor (!!) klankar ner på unga och beter sig som svin när det är vi som är framtiden. Det är vi som kommer synas i tv både framför och bakom, ta vara på det och lär upp oss hur vi gör, hjälp oss och utmana oss inte klanka ner. Åh är verkligen astrött på vuxna som "kan allt, ingen annan ska göra mitt jobb, alla ungdomar suger"-typ åh.
kram♥

2014-08-17 / 15:30:44

Tack!:)

Har du haft en bra helg?

2014-08-18 / 08:31:15

Nej det är inte där dem slutar! Fortsätt kämpa mot de du vill, du är grym!

2014-08-18 / 18:50:41

Svar: Tack för fina ord.

Ta vara på dig.
Kram

2014-08-19 / 14:29:05
Jessica Högberg / http://lchftrollet.blogg.se/

Men så tråkigt!! Ring upp dom och kolla varför och vad ni kan lösa istället;) Det fixar du=)) Kram!!

2014-08-21 / 17:24:50

Det är inget fel med dig!

2014-08-30 / 21:12:17

Kom ihåg att du aldrig är helt anonym.

Namn:
Vill du bli ihågkommen?

Email: (publiceras ej)

Hemsida/blogg:

Kommentar: